Det er blevet mere populært at lave kreative projekter med garn. Det gælder for eksempel at strikke eller hækle, som ellers er to gamle former for håndarbejde. Men flere og flere vælger at tage det gamle hårdarbejde frem igen og begynde at strikke eller hækle. Og til det formål skal du selvfølgelig bruge garn. Hvis du er på udkig efter garn til dit næste projekt, så er der mange muligheder på nettet, hvor du kan finde mange forhandlere.
Der findes mange forskellige typer garn. Hvis du er nybegynder skal du ikke tænke så meget over, hvilken slags garn du køber. Her kan du med fordel gå efter det lidt billigere garn, da du formentlig skal bruge lidt øvelse, inden du for alvor får kreeret noget, som du kan bruge. I starten handler det om at lære de forskellige typer masker og metoder og øve dem, indtil du kan dem. Derfor skal du regne med, at du får brugt en del garn til øvelsesprojekter, som ikke rigtig bliver til noget.
Der er stort forskel i prisen på garn. Og selvfølgelig også i kvaliteten. Du kan købe alt lige fra bomuld og uld til akryl og forskellige blandinger. Men selv inden for de enkelte typer er der stor forskel. Der er forskel i kvaliteten og tykkelsen på garnet. Bomuld er nok det mest brugte garn, da det kan anvendes til rigtig mange ting. Bomuldsgarn er nemt at arbejde med og kan bruges til blandt andet tøj, tæpper, grydelapper, karklude og bamser. Bomuld fås også til billige penge og der er et stort udvalg i både forskellige mærker og farver. På de enkelte garnnøgler kan du finde information om det garn, der er brugt. Du kan blandt andet se kvaliteten, materialet og hvilken type nål eller pind, der er anbefalet til garnet. Derudover kan du også se vaskeanvisningen, så du ved, hvordan du skal vaske det færdige produkt.
Inden du vælger garn er det en god idé at finde ud af, hvad du vil lave. Det er nemlig nemmere at vælge garn, når du ved, hvad det endelig produkt skal ende ud med. Hvis du er nybegynder kan det anbefales at følge opskrifter, som andre har lavet. På den måde ved du, hvordan det endelige resultat skal se ud, og du har noget konkret at holde dig til. Der er også mange øvede, der bruger opskrifter, og når du får rutinen har du mulighed for at tilpasse opskriften til din egen strikke- eller hæklestil. For selvom man følger en opskrift og bruger det anbefalede garn, så er det individuelt, hvordan vi hækler og strikker, og derfor er der ikke garanti for, at dit projekt bliver præcis som det i opskriften.
Garn findes i mange forskellige farver, og derfor kan du også nemt vælge nogle andre farver til de opskrifter, du gerne vil lave. Det er ikke sikkert, at du vil bruge gult garn til dine grydelapper, hvis det overhovedet ikke passer ind i dit køkken. Det kan også være, at du foretrækker en tykkere slags garn eller at du vil bruge en anden størrelse pind eller nål til det garn, du har købt. Inden for håndarbejde handler det om at prøve sig frem og eksperimentere med forskellig slags garn. På den måde kan du finde frem til det garn, som du foretrækker og derefter kan du begynde at købe større ind, når du handler garn. På den måde har du et lager med forskellig slags garn i forskellige farver, hvis du lige pludselig får lyst til at kaste dig over et nyt projekt eller en ny opskrift.